Cum puteti obtine permisul de pescuit sportiv pentru anul 2012

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură(ANPA) a dat undă verde la eliberarea/vizarea permiselor de pescuit sportiv pentru anul 2012 şi la preschimbarea vechilor permise, cu noul model, de tip card.

Iată condiţiile pentru eliberarea acestor permise, taxele care trebuie achitate, precum şi locurile de unde pot fi ridicate, din întreaga ţară.

Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează/vizează nominal de ANPA, atât la persoane fizice cât şi la asociaţiile de pescari sportivi care deţin autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale.

Noul Model de permis de pescuit sportiv tip card
Noul Model de permis de pescuit sportiv tip card

Taxa anuală pentru eliberarea/vizarea permisului de pescuit sportiv este de 30 de RON. Pentru elevi şi studenţi taxa este de 10 RON. Pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav vor primi permisul gratuit.

Începând cu data de 07.02.2012 se poate depune la sediul ANPA, la filialele regionale şi la punctele de lucru din teritoriu şi documentaţia necesară pentru eliberarea noilor permise de pescuit de tip card.

De noatat că, vechile permise de pescuit, eliberate în anul 2011, sunt valabile până la eliberarea permiselor de tip card, conform legislatiei în vigoare.

Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul pe toate habitatele piscicole naturale, inclusiv pe Dunăre. Însă, pentru  porţiunile de graniţă de pe Dunăre este necesar şi Avizul de la Poliţia de Frontieră (PG-ul).

Pentru Delta Dunării, permisul de pescuit se eliberează de ARBDD- Tulcea, taxa fiind tot de 30 RON pe an. Turiştii trebuie să achite la intrarea în Deltă tarifele de acces în rezervaţie practicate de ARBDD:  5 lei /persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an, iar permisul de acces pentru autovehicule  este: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an; 100 lei/ambarcaţiune/an, respectiv 20 lei/ambarcaţiune/sejur.

Pentru programul de primire a documentelor şi vizualizarea listei persoanelor fizice şi a asociaţiilor de pescari sportivi care deţin autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale, click pe: Programul de primire documente şi de eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv 2012.

surse: ANPA, evz.ro

Vrei să fii la zi cu cele mai importante informații din pescuitul sportiv?
Click pe Abonează-mă acum la newsletterul Aventuri la pescuit, completează formularul, iar noi te vom ţine la curent cu cele mai interesante şi mai utile știriarticole și competiții de pescuit.

3 COMENTARII

  1. pentru 2014 eu la-m vizat la doua asociatii ,am probleme cu o alta zona in afara zonei asociatilor .trebe sa le mai achit si lor suma ceruta daca am anpa si pe doua zone platit,mentionez este in alt judet

  2. Buna ziua
    Numele meu este Buturca Nicu si doresc o lamurire in legatura cu plata taxei de acces de catre asociatiile de pescari. Asocitatia de pescari AJVPS Bacau are in administrare mai multe rauri si ape. Aceasta asociatie solicita taxa de acces pentru fiecare apa in parte si nu o singura taxa pentru toate apele aflate in administrare cum se intelege din lege.
    Rog sa-mi raspundeti daca este legal din punctul dv. de vedere.
    Va multumesc.

Adaugă Comentariu