Cupa Raul – Raduta Lake, Sarulesti

0

Un nou concurs dedicat pasionatilor de pescuit la crap se va desfasura in perioada 12 – 17 septembriei pe lacul Radutalake.

crapi_de_sarulesti_b60ddb9.jpg

De data aceasta va fi un concurs dedicat numai crapilor capitali in variante comun sau oglinda cu greutati mai mari de 10 kilograme. La concurs sunt asteptate sa participe minim 30 de echipe alcatuite din 2 sau 3 pescari cu drepturi depline, care achita taxa de inscriere de 1000 de Euro. Daca am ajuns la bani e bine de stiut ca premiile sunt pe masura: 3000 euro pentru locul I, 2000 euro pentru locul al doilea, 1000 euro pentru locul al treilea si asta pentru fiecare sector pe care se va desfasura concursul, pista urmand a se imparti in trei sectoare. Va fi premiata si cea mai mare captura, un singur premiu pentru toate sectoarele, cu suma de 3000 de euro.

1.PROGRAMUL COMPETITIEI

Sambata 12 .09.2009
09.00 -10.00 acreditare la Hotel Raduta
11.00-12.00 tragere la sorti a standurilor
12.00- deplasarea la standuri si inceperea competitiei

Duminica, Luni, Marti, Miercuri: competitia in desfasurare

Joi 17.09.2009
10.00 sfirsitul competitiei.

In mod exceptional,daca o echipa se afla in drill, va avea la dispozitie inca 15 minute pentru a scoate pestele.
11.00-15.00 adunarea la hotel Raduta
15.00-16.00 festivitatea de premiere.

2. EXTRAGEREA STANDURILOR
Sambata 12.09.2009 va avea loc tragerea la sorti care se va desfasura dupa urmatoarea procedura :
1. Fiecare echipa va extrege dintr-o urna numarul de ordine de la 1 la 30.
2. Apoi va extrage nr. locului de pescuit (sectorul si locul)

3.REGULAMENTUL COMPETITIEI

1. Se poate folosi barca cu motor electric, sonar si barcuta de nadit
2. Distanta minima intre standuri 70 m.
3. Deplasarea pe zona de concurs se poate face cu mijloace auto care vor ramine in vecinatatea standurilor. Accesul altor autovehicole ,cu exceptia celor ale organizatorilor, comisiei de arbitraj sau mass-media, intre 20.00-07.00 este strict interzisa.
4. Va puncta crapul comun (cu solzi si oglinda) mai mare de 10 kg.
5. Fiecare crap valid se va tine singur in sac.
6. Se fac doua cintariri pe zi, una dimineata si alta seara, cu exceptia zilei de joi cind ultima cintarire se face dupa semnalul de inchidere a competitiei.
7. Competitori pot chema pentru cintariri suplimetare orcind.
8. Este obligatorie pastrarea crapilor in stare buna in saci. Daca o echipa prezinta la cintarire un crap ranit este descalificata imediat.
9. Folosirea nadei de origine animala (vie sau moarta) este strict interzisa.
10. Naditoarele de orice fel sint interzise.Este permis un singur cirlig pe montura , iar firul de par este obligatoriu.Este interzisa atasarea mixului pe plumbul cu care se pescuieste.
11. Este obligatoriu ca toate actiunile care au loc in timpul pescuitului si care implica drilul si orice manevra asupra pestelui sa se desfasoare in interiorul standului.
12. Nadirea (plantarea) se poate efectua cu barca cu rame, cu motor electric sau modele radiocomandate, dar numai in zonele delimitate de organizatori cu balize, sau cel mult 200 metri in adincime,in dreptul standului.
13. Este interzisa nadirea cu intentie in afara zonei de pescuit a standului respectiv.
14. Numarul maxim de bete admis la pescuit (in actiune) este 6.
15. Este interzis iluminatul puternic pe balta noaptea.
16. Sonarele, dispozitivele GPS si chartplotterele sunt admise.
17. Folosirea minciocului este permisa numai concurentilor.
18. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de rupturi. Leaderul nu va avea o lungime mai mare de 10 m. Obligatoriu monofilament firul principal.
19. Este interzisa nadirea grea intre 20.00-09.00.

3. SANCTIUNI
Echipa de arbitri va fi facuta de organizator, la cintariri vor participa obrigatoriu cite un vecin de stand.
1. Nu este permisa obstructionarea celorlalte echipe. In cazul in care un pescar dintr-o echipa incurca alta echipa sau are un comportament nesportiv, va primi un avertisment. La urmatoarea abatere echipa vinovata va fi descalificata.
2. Arbitri vor sanctiona cu avertisment concurentii pentru orice abatere de la regulament, cu exceptia aliniatelor 9,10,13,14,17,18 cind echipa vinovata va fi decalificata direct.
3. Arbitru sef este singurul in masura sa judece contestatiile si sa ia masuri de descalificare sau depunctare ale unei echipe, in cazul incalcarii regulamentului.Orice contestatie sau abatere de la regulament din timpul concursului trebuie adusa la cunostiinta celui mai apropiat albitru, care va informa albitru sef. Contestatia se face in scris. Taxa de contestatie este de1000 ron. Aceasta va fi inapoiata concurentului daca faptele din contestatie sint confirmate.
4. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cind este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de albitraj.

5. STABILIREA CLASAMENTULUI
Pentru fiecare echipa vor fi trei fise (auto copiante). Una ramine la echipa, una la albitru de sector si a treia la albitru sef. Pe baza acestor fise, la sfirsitul concursului, se va intocmi clasamentul final. In caz de egalitate perfecta a greutati accumulate, departajarea se va face dupa numarul de capturi, avand prioritate echipa care are cei mai putini crapi prinsi. Premiul pentru captura nu se cumuleaza cu locurile 1 din sectoare, locurile 2 si 3 daca au si captura, logic pastreaza premiul pentru captura si pe sector va mai fi un premiu (locul 4)

6. CONDITII DE PARTICIPARE
La competitie poate participa orice echipa din tara sau strainatate care este dotata corespunzator, conform regulamentului concursului, care a luat la cunostinta si este de accord cu acesta si a achitat taxa de participare.

Relatii: Paduraru Adrian (Paco) 0723821842, 0767807714 mail paco@radutalake.ro
Data limita pentru inscriere 31.08.2009

NICIUN COMENTARIU

Adaugă Comentariu