Somnul jaguar, o noua specie descoperita in Amazon

0

Somnul jaguar a fost descoperit in cadrul unei expeditii trimise in Brazilia sa exploreze biodiversitatea padurilor din nordul fluviului Amazon. Participantii la expeditie nu au descoperit nu vreun copac necunoscut, ci o noua specie de somn, botezat somnul jaguar.

somnul_jaguar__o_noua_specie_descoperita_in_amazon_0fae4d2.jpg

Descoperirea a fost facuta in nordul statului Pará, in inima celei mai mari intinderi de paduri tropicale din lume, o zona protejata ce se intinde pe o suprafata de patru milioane de hectare. Noua specie de somn a fost denumita Stenolicnus ix, “Ix” fiind denumirea in zona a jaguarului.

Acest somn jaguar se deosebeste de restul speciei prin lungimea botului, din care ies mustati extrem de fine. Pe deasupra, coloritul dorsal al pestelui este crem, pe care se observa pete negre, precum cele ale jaguarului.

Noua specie de somn a fost capturata in raul Curuá, in care au mai fost observate alte 15 specii de pesti, care traiau alaturi de Ix pe o suprafata de aproape 5 metri patrati, la apa cu adancime mica. De retinut este ca exemplarul de somn jaguar are o lungime de doar 2 centimetri si, fiind translucid, a fost dificil de observat.

Foto: Wolmar B. Wosiak


NICIUN COMENTARIU

Adaugă Comentariu