Pescuit la crap cu fir textil

Firele textile in pescuitul la crap. Steve Briggs prefera sa pescuiasca la crap folosind firele textile ca linie principala.

fir_textil_folosit_ca_linie_principala_f40502f.jpg

Firele de pescuit la crap aparute recent sunt mult mai bune ca firele de pescuit mai vechi pe piata. Pe de alta parte, alegerea firelor, inclusiv lansetelor si mulinetelor reprezinta o chestie de gust. Fire de pescuit De-a lungul anilor, am avut impresii amestecate despre pescuitul cu fir textilca linie principala. La ora actuala, il prefer pentru pescuitul pe balti europene, pentru ca material firului textil pare superior monofilamentului. Pe Rainbow, e obligatoriu sa pescuiesti cu fir textil, daca vrei sa scoti crapii. Firul mono este prea elastic si permite crapilor sa ajunga in agatatura, in situatii limita.Steve Briggs prefera un Inaintas de monofilament In locul celui textil.
Steve Briggs prefera un inaintas de monofilament in locul celui textil.

Firele de pescuit au devenit mai bune cu trecerea timului. Firele textile aparute recent sunt mult mai bune ca cele mai vechi pe piata. Un fir textil foarte bun si intrecut si acum este Bullet-ul. Pescuitul practicat de mine presupune folosirea unui fir textil rezistent, durabil si rapid scufundator. Firele textile flotante sunt bune pe balti cu agataturi si buturugi, dar firele mele favoritele sunt firele scufundatoare. Folosesc bile de polistiren daca vreau sa-l fac plutitor, in unele cazuri, in rest firele textile plutitoare creeaza numai probleme.

Trebuie sa recunosc ca as folosi textilul in majoritatea situatiilor, dar sunt multe ape care interzic firul textil ca linie principala. Firul textil este interzis ca line principala in Anglia dar si pe balti din Europa. Multi proprietari de balti stiu ca este pretentios. Altfel spus, materialele respective pot fi acceptabile in mainile unor pescari, dar periculoase in mainile altora. Leadcore-ul e un exemplu tipic de fir textil controversat. Mult timp n-am folosit deloc leadcore, dar in ultima vreme il folosesc de cate ori am ocazia.

Steve foloseste firul textil ca linie principala
Steve foloseste firul textil ca linie principala

Pescuiesc cu  leadcore Score Gold de la Kryston, care e foarte greu. Cand pescuiesc la crap, imi place sa culc firul pe fundul apei iar pe balti mici folosesc niste pasta de plumb sau un „back-lead” (n.trad. plumb secundar mobil) zburator, ca sa ajut firul sa se scufunde mai bine. Evident, daca pescuiesc blocat, pana si leadcore-ul este inutil. Daca pescuiesc pe o balta unde leadscore-ul este interzis, atunci recurg la un tub anti-tangle de calitate.

NICIUN COMENTARIU

Adaugă Comentariu