Pescuit la crap vara. Nadirea la crap pe timp de vara

1

Nadirea in pescuitul la crap vara. Cit si cum sa nadim in partidele de pescuit la crap vara. Vezi perioadele de hranire a crapilor vara. Cum nadim vadul vara

shaun_harrison_cu_un_crap_pescuit___n_mijlocul_verii_1fc3578.jpg

In zilele lungi si fierbinti de vara crapii au perioade de hranire de scurta durata, alternate cu orele petrecute lenevind in straturile superioare ale apei, savurand caldura soarelui pe spate.

Din acest motiv, eu nadesc cumpatat in timpul celei mai calde perioade a anului, acordand atentie speciala introducerii momelii. Daca crapii se vor hrani doar pentru o perioada scurta de timp, cu siguranta n-as vrea sa risc sa-i sperii tocmai in momentul nadirii.

In general, am observat ca apogeul perioadelor de hranire are loc undeva intre miezul noptii si primele doua ore dupa rasarit, atunci cand temperaturile sunt cele mai scazute. Din aceasta cauza voi cauta sa nadesc vadul de pescuit in jurul orei pranzului, in timpul celei mai fierbinti parti a zilei.

Acest lucru ofera destul timp pentru ca apa sa se linisteasca dupa ce nada se aseaza pe substrat, gata de a fi gustata de crapii ce se apropie pentru a se hrani in momentele mai racoroase ale zilei.

Zona in care nadesc este, de asemenea, foarte importanta vara, iar impresia ca observam crapi lenevind pe patul de alge in timpul zilei poate fi foarte inselatoare, din moment ce plantele emitatoare de oxigen au exact efectul contrar pe timp de intuneric, de obicei fiind evitate de pesti.

Astfel, desi crapii par sa-si petreaca tot timpul printre alge, sfatul meu este sa naditi la o anumita distanta de acestea – veti fi surprinsi de cati pesti ar putea aparea chiar acolo unde nu va asteptati ca acestia sa se hraneasca. Eu prefer procedura simpla de a tenta un peste cu o cantitate mica de hrana, decat sa irosesc multa nada in speranta de a da lovitura.

Odata ce momeala a fost „gustata”, acest lucru nu poate fi schimbat si bineinteles ca in perioadele nefavorabile prefer sa nu incarc vadul cu kilograme intregi de nada, ci sa folosesc doar mici gramajoare.

Intotdeauna aleg momeli de marime redusa atunci cand nu cred ca crapul se va hrani intensiv si, de-a lungul anilor, am descoperit ca nada sub forma de particule se intrece pe sine insasi pe timp de vreme caniculara. Prefer sa creez un amestec de particule combinand seminte, boabe de fasole si mazare cu boilies-uri sparte. Garlic Feast, amestecul meu preferat, contine 20 de tipuri de seminte diferite.

Mix de seminte, nada de crap ideala pe timp de vara
Mixurile de seminte preparate pot reprezenta nada ideala pentru pescuitul la crap pe timp de vara

Acest lucru confera un alt fel de stimulare vizuala acelor pesti care „le-au vazut pe toate”. Crapii se aseamana multor alte animale, in sensul ca, odata ce i-ai incurajat sa guste hrana oferita, adesea vor continua sa se hraneasca propriu-zis. Trucul consta in a-i convinge sa deguste ceva si, cu cat oferta e mai variata, cu atat e mai mare sansa de a realiza acest lucru.

Daca pestii de talie mica imi dau dureri de cap atunci cand folosesc semintele, atunci nadesc usor cu spartura de boilies. Din punct de vedere cantitativ, consider ca este suficienta atata nada cat incape intr-o mana. La sfarsitul verii, cand crapul se hraneste pe perioade mai lungi in timpul zilei, pot incepe sa nadesc mai consistent.

Pentru cele mai folosite tehnici de nadire in pescuitul la crap vezi si articolul: Nadire la crap. Metode de nadire in pescuitul la crap

 

 

1 COMENTARIU

Adaugă Comentariu