Reteta de mamaliga pentru pescuit caras pe balta

Reteta de mamaliga pentru pescuit la caras pe balta. Mamaliga este o momeala excelenta pentru pescuitul la caras pe balta si la pesti pasnici in general

m__m__lig___de_pescuit_la_caras__pe_balt___def09df.jpg

Mamaliga este una dintre cele mai vechi si eficiente nade de pescuit la caras si la pesti pasnici in general. Chiar daca industria pescuitului a evoluat semnificativ in materie de momeli, mamaliga a rezistat testului timpului, iar rezultatele obtinute mai ales in pescuitul carasului sunt de neegalat.

Reteta de mamaliga pentru pescuitul la caras pe balta
– Se va folosi un malai integral sau unul din comert trecut prin sita de faina pentru obtinerea unei granulatii cat mai fine.
– Prepararea se face la foc mic.
– Inainte de introducerea malaiului la fiert, se pot adauga in apa sare, indulcitori, coloranti, aditivi si arome. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand terciul pana ce mamaliga capata consistenta. Cubuletele de mamaliga rezultate trebuie sa fie fi moi, colante si sa aiba o rezistenta buna la carlig.

Savinel "Nutu" Sabau cu un superb caras salbatic
Savinel "Nutu" Sabau cu un superb caras salbatic

Tehnici de pescuit recomandate
– Aceste caracteristici indica acest tip de mamaliga pentru folosirea la varga, match sau rubeziana, mai putin la feeder sau pe ape curgatoare.

Avantajele mamaligii
- Foarte facil si ieftin de preparat
- Se poate colora si aroma in functie de conditiile impuse de vadul pe care pescuim

Dezavantaje
- Atrage ca un magnet specii de pesti de talie mica
- Se deterioreaza rapid, mai ales vara, la temperaturi ridicate.

 

 

2 COMENTARII

Adaugă Comentariu